Valgfag

Du velger valgfag i tillegg til linjefagene dine. Alle velger minst 2 valgfag, men du kan ta så mange du vil, så lenge du får plass i timeplanen din. Alle valgfag er i utgangspunktet gratis.

25 valgfag

Du må velge to valgfag i høstsemesteret og to valgfag i vårsemesteret. Du kan velge så mange valgfag du får plass til på timeplanen. Valgfagene kan variere fra år til år. For at valgfag skal gjennomføres må det i utgangspunktet være minimum 4-6 elever som ønsker å delta.

Asiatisk mat

Vi tar rundturen i det asiatiske kjøkken og prøver ut ingredienser som galangal, sitrongress, wasabi og kochujang. Vi lager indisk nanbrød, kinesiske vårruller og har sushikurs.

Band

Aldri spilt i band, men har lyst til å prøve? Her kan alle melde seg på.

Bildekunst

Her jobber vi med bilder og visuelle uttrykk, både i to-dimensjonal og tre- dimensjonal form. Hovedfokus er det to-dimensjonale.

Bodypump

Morsomme styrketimer med vektstang. Vi trener hele kroppen effektivt til energisk musikk. Vi jobber med den såkalte "the rep effect".

Bueskyting

Lær deg å skyte med alt fra langbue til konkurransebuer.

Eksamensforberedelser

Hvis du enten har strøket i et fag eller vil forbedre en karakter du allerede har, så kan vi legge til rette for dette. Vi har ingen prøver eller eksamener.

Filmklubb

Vi ser på både klassikere og nyere filmer i alle sjangre.

Fotball

En dag i uka har vi fotball valgfag. Vi prøver også å spille mot andre folkehøgskoler i løpet av året. Dette er et lavterskeltilbud og er bare for moro.

Foto

Her lærer du å bruke det digitalkameraets mange funksjoner, slik at bildene dine blir slik du ønsker.

Gitar for nybegynnere

Aldri tatt i en gitar? Kurset viser deg den lette veien til spille rundt leirbålet.

Hverdagsmat

Valgfag for den sultne. Her får du gode tips til hvordan du lager god, sunn og billig hverdagsmat. Maten lages og spises på kurset.

Innebandy

Innebandy er en morsom måte å holde seg i form på.

Italia

Her vil du bli godt kjent med det støvelformede landet i syd. Du vil lære om språket, geografien, spennende reisemål, musikk, kunsthistorie og du vil lære å lage italiensk mat fra bunnen av, slik en ekte italiener ville gjort det.

Kampsport

Her får du prøve deg på flere av Østens kampsportteknikker.

Kinesisk, koreansk, japansk

Vi tilbyr valgfag i de språkene det blir undervist i på skolen. Det må minimum være 6 deltakere på et valgfag i språk for at vi setter det i gang.

Knivlaging

Lag egen kniv. Du lager en brukskniv etter ditt eget design.

Musikal

Dersom du ikke går musikallinja kan du likevel delta i musikalen som en del av ensemblet. Du får innføring i teater, sang og dans. Vi setter opp musikalshow på høsten og en fullverdig musikal på våren. Du kan velge om du vil være med på en eller begge.

Photoshop

Her lærer du grunnleggende ferdigheter i Photoshop og hvordan du justerer bilder slik at de blir optimale etter ditt ønske.

Psykologi

Dette valgfaget er for deg som vil ha større forståelse for hvordan mennesket reagerer og handler.

Ridning

Hestesenteret ligger ikke langt fra skolen og det er et populært valgfag.

Skateboard

Om været tillater, drar vi til betongparken i Gjøvik. Ved dårlig vær drar vi til skatehallen i Gjøvik. I tillegg ser vi skatefilmer. Du må ha eget utstyr.

Svømming

Liker du å svømme, vil bli en bedre svømmer, eller rett og slett vil trene i basseng, er dette valgfaget noe for deg. Rett ved skolen ligger en svømmehall som vi får bruke en gang i uka.

Søt bakst

Brownies med karamellfrosting, skillingsboller, sjokoladecupcakes med smørkrem, gulrotkake med osteglasur og vaniljemuffins med marshmallow-topping. Alt dette og mer til baker vi.

Vaktmestring

Vil du lære å skifte en sikring, henge opp hyller og bytte ut lysrør? Vi fikser der det trengs, under kyndig opplæring av skolens vaktmester.

Yoga

Dette er valgfaget for de som ønsker å lære seg teknikker for hvordan vi kan roe ned tankekjør og stresse ned, og som i tillegg ønsker å jobbe med å få en sterkere og smidigere kropp til bruk i hverdagen. Timene avsluttes med meditasjon.

Fellesfag

I tillegg til valgfag har vi fellesfag for alle på skolen. Skoledagen starter vanligvis med felles morgensamling i festsalen. Utover dette er det 14 timer fellesfag fordelt på for eksempel seminarer onsdag og lørdag, fysisk aktivitet og skolekor.