Kina Korea Japan

Lær kinesisk, japansk og koreansk og reis til Beijing, Seoul og Tokyo.

To elever på biblioteket med pc - Klikk for stort bilde

På denne superlinja får du muligheten til å lære kinesisk, koreansk og japansk språk!

Selv om språkene i utgangspunktet er veldig forskjellige, har de mye til felles ved at både koreansk og japansk bruker store mengder kinesiske tegn og ord. Japansk og koreansk er ganske nært beslektede språk og har mange lingvistiske fellestrekk i f.eks. struktur, uttale, høflighetsformer og vokabular.

Kinesisk er det desidert enkleste av disse tre språkene og det språket som ligner mest på norsk/engelsk. Det er fullt mulig å klare og formulere enkle setninger etter kun en skoletime med kinesisk! 

Toten folkehøgskole har tilbudt koreanskundervisning i over 10 år og var lenge det eneste stedet i det norske offentlige utdanningssystemet som tilbød koreanskundervisning. 

Vi har også samarbeid med språkskoler i alle de tre landene og det kan være mulighet til å gå et andreår på Kina Korea Japan 2 hvor du kan fordype deg i ett av språkene. 

Besøk linjens Facebook-side.

Besøk linjens Instagram-side.

Hvem passer linjen for?

Passer for alle som er interessert i kinesisk, koreansk og japansk språk. Det kreves ingen forkunnskaper i noen av språkene.

Dette vil du lære

  • Grunnleggende kinesisk, koreansk og japansk språk.
  • En god introduskjon til kinesiske tegn, oppbygging, uttale, skrivemåte og betydning (mellom 50-100 tegn).
  • Det koreanske alfabetet hangul.
  • De japanske skriftsystemene katakana og hiragana.
  • Reiseforberedelser til Kina, Korea & Japan.
  • Aktuelle temaer om alle tre land.

Våre forventninger til deg

Siden dette er tre relativt vanskelige språk å lære kreves det litt egeninnsats for å få progresjon og best mulig læringsutbytte. Du må beregne å bruke litt tid utenom undervisningen til å jobbe med fagene.

En fin måte å lære på er å jobbe sammen i grupper med andre KKJ-elever. Erfaringsmessig er dette en arbeidsmetode elevene på denne linja trives godt med. 

Studieturer for linjen

Obligatorisk: Ja
Pris: Inkludert i linjepris 

Linjetur til Kina, Sør-Korea og Japan

På våren reiser vi på en rundtur til Kina, Sør-Korea og Japan. Vi tilbringer lengst tid i Beijing og blir godt kjent i byen, før vi setter kursen til Seoul og Tokyo.

Studieturer for skolen

Fellestur til Beito (uke 37)

I begynnelsen av september reiser vi til Jotunheimen på bli kjent tur. Det blir mange turalternativer, noen går på lang tur over Besseggen, mens andre velger kortere turer i nærområdet. 

Vi bor på Grønolen, som er en familiedrevet fjellgård. Her får vi nydelig frokost, kan smøre med oss en god matpakke, og får skikkelig god buffet når vi kommer tilbake etter tur.

Fellestur til en europeisk storby (uke 42)

I oktober reiser alle elever og ansatte til Stockholm. Noen aktiviteter er obligatoriske, og andre aktiviteter kan du velge selv.

Musikal står som regel på planen, vi besøker Vasamuseet, vandrer i Gamla Stan og mye mer. Hver dag finner vi ulike restauranter, hvor vi spiser enten lunsj eller middag. Det er opplegg hver dag, men du får også fri til å utforske byen på egenhånd.

Linjepris

144 000 kroner

Se mer informasjon om priser

Søknad og opptak ved Toten folkehøgskole