Scene Musikk Teater

Om Linja:
På linja Scene Musikk Teater er alt mulig. Du får prøve deg som skuespiller, tekstforfatter, artist, musiker, låtskriver, scenograf, kostymedesigner, sminkør, lys- og lydtekniker og mye mer. Du får undervisning i blant annet skuespillerteknikk, impro, bevegelse, rolleutvikling, sang, formidling, låtskriving, tekstforståelse og lyd og lys. Vil du utvikle dine instrumentelle ferdigheter, får du også mulighet til det. Prosjektvis kommer vi til å jobbe med sminke og spesialeffekter, kreativ skriving og teatersport. Skoleåret 2016/17 setter skolen opp High School Musical.

På våren kan du velge mellom to ulike linjeturer:
- En fire uker lang linjetur til Øst-Afrika (Uganda og Rwanda), der du får oppleve helt andre kulturer enn vår egen. Du får se ulike sceniske uttrykk og lærer å spille på tradisjonelle Øst-Afrikanske trommer. Du får også besøke forskjellige skoler og får oppleve hvordan lærerne der bruker teater, musikk og kunst i undervisningen. I tillegg får du et par dager på safari, der det er gode sjanser for å få se en løve eller to. To uker av turen dedikeres til skolens bistandsprosjekt i den lille landsbyen Ibanda i Uganda. Du kan lese mer om reisen til Øst-Afrika her: https://scenekunstmusikkteater.wordpress.com/
- En to uker lang linjetur til USA. Vi reiser til Seattle i Washington og Portland i Oregon der du virkelig får bli kjent med vestkystkulturen i USA. Både Portland og Seattle yrer av kunst, musikk og kultur. Den tilbakelente og jordnære kulturen preges av gatemusikanter, graffiti, rockekonserter og impro-forestillinger hver eneste kveld. Du besøker kjente landemerker som Space Needle og Pike Place Market og tilbringer en dag på det interaktive rock- og popkulturmuseet Experience Music Project. Du får se impro-teater, gå på rockekonsert og får omvisning på campus og performing arts avdelingen på et av de store universitetene. I tillegg får du besøke noen amerikanske familier hjemme hos dem for virkelig å bli kjent med kulturen.

Heidi Harriet

(Sangpedagog, Lærer SMT)
Heidi er skolens sangpedagog og underviser på Musikk Kunst Teater. Heidi har lang utdannelse innen både sang og dans og har i tillegg til å jobbe i grunnskolen også jobbet som showartist. Heidi er opptatt av gode resultater og krever mye av elevene sine, men så blir ofte resultatet meget bra.

Epost: heidi.harriet@oppland.org

Petter Amundgård

(Lærer Fantasy)
Petter er linjelærer på Fantasy. Han har tidligere jobbet i reklamebyrå som grafisk designer og har erfaring innen markedsføring. Han har bachelorgrad fra Høgskolen i Hedmark. I tillegg til design så spiller han blant annet gitar, bass og slagverk, og har erfaring som lydtekniker både i livesammenheng og i studio.

Epost: petter.amundgard@oppland.org

Anette Bjorøy Hommel

(Lærer Scenekunst, Musikk, Teater)
Anette har utdanning som teaterpraktiker og teaterpedagog fra Nederland. Under studiene fordypet hun seg blant annet i bevegelsesteater, moderne tekstteater og performancekunst. I tillegg til å holde på med teater og scenekunst har hun sunget i mange år. Hun er svært opptatt av den enkelte elevens personlige utvikling og elsker å se elevene sine på scenen.

Epost: anette.bjoroy.hommel@oppland.org

Marit Jonas

(Lærer Fantasy/SMT)
Marit har kunstutdannelse fra folkehøyskole i Danmark, privatskole, kunstfagskole og høyskole, og har studert kunsthistorie og middelalderarkitektur ved Universitetet i Bergen. Hun har undervist i grunnskolen, videregående skole og kulturskole, og er aktiv som billedkunstner og kursholder. Som billedkunstner jobber hun med tegning og maleri.

Epost: marit.jonas@oppland.org