Fantasy

Om linja:
Tenk deg å bruke et år på å utforske fantasyuniverset. Vi tar utgangspunkt i film og litteratur og skaper vår egen verden. - "One Treacle Tart to rule them all!"

Her vil vi, i tillegg til å utforske film- og litteraturhistorien, lære å bruke Adobeprogrammer som f.eks Photoshop og After Effects. Du vil også lære å lage spesialeffekter i form av sminke, masker og kostymer.

Fantasylitteratur er en skjønnlitterær sjanger som omfatter både romaner og noveller, men også filmer og tegneserier benytter sjangeren. Handlingen i Fantasylitteraturen foregår som regel i et fantasiunivers, men kan ta i bruk virkelige steder og hendelser og ta utgangspunkt i personer fra virkeligheten. Vi ser på virkelighetens historie opp mot fantasy. Målet er at du skal utvikle din egen karakterer med alt det innebærer. Vi jobber med tegning og maling, kostymer, historier, bilder, film, formidling, og ellers alt som kreves for å lage karakterer som vil fungere i en fantasyfortelling.

Les mer...

Petter Amundgård

(Lærer SMT/Fantasy)
Petter er linjelærer på SMT. Han har musikk og lærerutdannelse fra Høgskolen i Hedmark og Universitetet i Sørøst-Norge. Han spiller blant annet gitar, bass og slagverk, og har erfaring som lydtekniker både i livesammenheng og i studio. Han har tidligere jobbet i reklamebyrå som grafisk designer og har erfaring innen markedsføring. 

Epost: petter.amundgard@oppland.org

Kristian Aspelien

(Lærer Fantasy/FOF)
Kristian er lærer på Fantasy og FOF og har, sammen med Bjørn Tore Veland, ansvaret for onsdagsseminarene på skolen. Han er lærerutdannet ved NTNU i Trondheim med hovedvekt i samfunnsfag. Kristian legger også til rette for at elevene kan ta opp igjen eksamen fra videregående, og skaffer undervisningspersonell hvis ingen ansatte kan bistå.

Epost: kristian.aspelien@oppland.org

Marit Jonas

(Lærer Fantasy/SMT)
Marit har kunstutdannelse fra folkehøyskole i Danmark, privatskole, kunstfagskole og høyskole, og har studert kunsthistorie og middelalderarkitektur ved Universitetet i Bergen. Hun har undervist i grunnskolen, videregående skole og kulturskole, og er aktiv som billedkunstner og kursholder. Som billedkunstner jobber hun med tegning og maleri.

Epost: marit.jonas@oppland.org